USTAZ ABU KASSIM BIN MANAF DI SMAA

PERKARA : KEJUTAN PEMBERIAN KEK DARIPADA  PAS PEKAN

TARIKH : 16 MEI 2018

TEMPAT  : BILIK MESYUARAT SMAA

DISAMPAIKAN OLEH : USTAZ ABU KASSIM BIN MANAF  ( YANG DI PERTUA PAS KAWASAN PEKAN)

SERBA SEDIKIT LATAR BELAKANG BELIAU : Ustaz Abu Kassim Manaf dilahirkan di Kg Cempaka, Lancang, Pahang pada 2 Januari 1953. Beliau kini sedang menabur bakti di Peramu Jaya, Pekan, Pahang. Beliau seringkali berkongsi ilmunya di beberapa buah masjid sekitar Daerah Pekan selain menjadi Pengerusi Lembaga Pengarah Syarikat Air GAU Sdn Bhd. Isteri beliau, Dr Harison binti Mohd Amin merupakan seorang Doktor di Klinik Ummu Raihan. Beliau juga pernah dianugerahkan Pingat Pekerti Terpilih oleh DYM Sultan Pahang.

LATAR BELAKANG PENDIDIKAN :
•             Guru Bahasa Arab di Kuliyyah Abu Bakar, Pekan
•             Guru Penolong Kanan Sekolah Agama AlKhairiah, Temerloh
•             Pengetua di Kuliyyah Abu Bakar,
•             Timbalan YDP Persatuan Pelajar Pahang di Mesir,
•             Yang di Pertua Jamaah Islam Malaysia Pahang,
•             Ketua Dewan Ulama' PAS Pahang,
•             Yang di Pertua PAS Kawasan Pekan.

PIHAK SEKOLAH MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA AHLI PAS KAWASAN PEKAN ATAS KESUDIAAN MENGHADIAHKAN SEBIJI KEK BUAT GURU – GURU .

Tag: #KEKHARIGURU