PERTANDINGAN MELUKIS POSTER ANJURAN PUSAT SUMBER SMAA

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
TERINSPIRASI DARIPADA IDEA SEORANG PELAJAR SMAA YANG BERNAMA ADIK TASNIM BINTI SHAIPUDDIN DARI KELAS
3 AL -AMANAH ATAS HADIAH POSTER YANG DIBUAT KHAS UNTUK PUSAT SUMBER , BAGI MENGHARGAI SERTA MENYAMBUT BAIK IDEA ADIK TASNIM TERSEBUT .MAKA DENGAN INI UNIT PUSAT SUMBER SEKOLAH MENENGAH AGAMA AL - ATTAS INGIN MENGADAKAN

SATU PERTANDINGAN MELUKIS POSTER BERKAITAN HADIS ATAU MUTIARA KATA TENTANG ILMU .

SYARAT - SYARAT PERTANDINGAN

# HASIL KARYA ASLI SENDIRI TANPA MENGAMBIL HAK CIPTA ORANG LAIN.

# MELUKIS DI RUMAH MASING - MASING .

# WAJIB MENGGUNAKAN KERTAS LUKISAN.

# BAHAN MELUKIS POSTER  TERTAKLUK KEPADA ANDA & TIDAK TERIKAT .

# PARA PESERTA BOLEH MEMILIH  MANA - MANA HADIS SAHIH ATAUPUN MUTIARA KATA BERKAITAN ILMU UNTUK DIAMBIL SEBAGAI AYAT SERTA DILAKARKAN DALAM POSTER PARA PESERTA TETAPI INGAT HANYA  1 HADIS SAHIH  ATAUPUN  1 MUTIARA KATA SAHAJA  .

#LAKARKAN POSTER ANDA SECARA KREATIF ..MUNGKIN ANDA ADALAH PEMENANG YANG KAMI CARI..

#SETELAH SIAP PASTIKAN SNAP PIC & MENGHANTAR GAMBAR POSTER TERSEBUT DI NOMBOR TELEFON YANG AKAN DIBERITAHU OLEH GURU KELAS MASING - MASING KEPADA SETIAUSAHA PUSAT SUMBER PUAN HUDHA JAMALUDIN BAGI MENANDAKAN ANDA MENGAMBIL BAHAGIAN DALAM PERTANDINGAN INI..

#POSTER ASLI ANDA WAJIB DIHANTAR KEPADA PUAN HUDHA JAMALUDIN APABILA NAIK SEKOLAH NANTI...

#TARIKH TUTUP PENYERTAAN ADALAH PADA  22 MAY 2020 ( JUMAAT ) ,HARAP MAKLUM .

#JOM SEMUA PELAJAR TANDA SOKONGAN ANDA , MENGENALI DENGAN LEBIH MENDALAM & BERCINTA SERTA MENGHIDUPKAN  BUDAYA BERILMU .

مَنْ خَرَجَ فِى طَلَبُ الْعِلْمِ فَهُوَ فِى سَبِيْلِ اللهِ حَتَّى يَرْجِعَ

Ertinya : ”Barang siapa yang keluar untuk mencari ilmu maka ia berada di jalan Allah hingga ia pulang”. (HR. Tirmidzi)
" .

#HADIAH MENARIK MENANTI ANDA..

#ANJURAN UNIT PUSAT SUMBER SMA
 AL - ATTAS PEKAN.

Tag: #PUSATSUMBER2020