PERKARA : PAMERAN ARTIFAK RASULULLAH S.A.W & PARA SAHABAT

TARIKH : 26 NOV 2018 - 25 DIS 2018

PENGISIAN : PADA 22 DIS 2018 YANG LALU, ADMIN BERSAMA - SAMA AHLI KELUARGA TELAH BERKESEMPATAN BERKUNJUNG KE PAMERAN ARTIFAK RASULULLAH S.A.W & PARA SAHABAT YANG BERTEMPAT DI BANGUNAN BAHARU MAJLIS PERBANDARAN KUANTAN ( MPK) PAHANG . PAMERAN TERSEBUT TELAH MEMPAMERKAN PELBAGAI BARANGAN MILIK RASULULLAH S.A.W & PARA SAHABAT BAGINDA YANG DIBAWA JAUH DARI PELBAGAI NEGARA ANTARANYA BUMI MADDINAH . KETIKA ADMIN MENJEJAKKAN KAKI KE TAPAK PAMERAN , BAU YANG NYAMAN DIRASAKAN & TERASA SUNGGUH BERTUAH  KERANA BERPELUANG MELIHAT SENDIRI BARANGAN MILIK KEKASIH ALLAH S.W.T IAITU NABI MUHAMMAD S.A.W .

ANTARA BARANGAN YANG MENJADI TARIKAN PENGUJUNG ADALAH SEPERTI :
 1) HELAIAN JANGGUT BAGINDA S.A.W
 2) KUNCI MAKAM BAGINDA S.A.W
 3) KUNCI MAKAM SAIDATINA FATIMAH AZ ZAHRA
 4) SERBAN BAGINDA S.A.W
 5) PEDANG PERANG OTHMANI
 6) PERMAIDANI TAMAN RAUDAH
 7) KISWAH ( KAIN PENUTUP MAKAM BAGINDA S.A.W)

PELBAGAI LAGI BARANGAN MENARIK UNTUK  DIJADIKAN TATAPAN.. ADMIN BEGITU TERUJA KERANA DAPAT MEMEGANG KISWAH IAITU KAIN PENUTUP MAKAM BAGINDA S.A.W TUKARAN TAHUN 1970 YANG BERBAU SUNGGUH HARUM.. ADMIN MENYERU AGAR ANAK - ANAK MUDA MASA KINI DAPAT BERKUNJUNG KE PAMERAN TERSEBUT SEHINGGA 25 DIS INI BAGI MENGENALI DENGAN LEBIH DEKAT LAGI NABI MUHAMMAD S.A.W & PARA SAHABAT BAGINDA ..

Tag: #PAMERAN ARTIFAK RASULULLAH S.A.W 2018