SULTAN PAHANG ,SULTAN ABDULLAH RI'AYATUDDIN AL - MUSTAFA BILLAH SHAH IBNI SULTAN HAJI AHMAD SHAH AL -MUSTA'IN BILLAH MENCEMAR DULI KE KEDIAMAN USTAZ MOHD SHUKOR BIN AHMAD GHUNDAL

PERKARA : SULTAN PAHANG ,SULTAN ABDULLAH RI'AYATUDDIN AL - MUSTAFA BILLAH SHAH IBNI SULTAN HAJI AHMAD SHAH  AL -MUSTA'IN BILLAH MENCEMAR DULI KE KEDIAMAN USTAZ MOHD SHUKOR BIN AHMAD GHUNDAL

TARIKH :22 JAN  2019

TEMPAT : PERUMAHAN DATO 'SHAH BANDAR PEKAN PAHANG

GAMBAR : IHSAN BERITA BERNAMA

PENGISIAN : USTAZ MOHD SHUKOR BIN AHMAD GHUNDAL MERUPAKAN BAPA KEPADA ARWAH ADIK MOHD FARIS BIN MOHD SHUKOR YANG MENINGGAL DUNIA DI SUNGAI KAMPUNG TANJUNG MEDANG 3 HARI LALU.    SULTAN  YANG BERJIWA RAKYAT ,SULTAN ABDULLAH RI'AYATUDDIN AL - MUSTAFA BILLAH SHAH IBNI SULTAN HAJI AHMAD SHAH  AL -MUSTA'IN BILLAH SANGGUP  MENCEMAR DULI KE KEDIAMAN  MANGSA UNTUK  BERJUMPA DENGAN AYAHNYA BAGI MENGHULURKAN BANTUAN KEWANGAN KEPADA KELUARGA  MANGSA  PADA HARI SEMALAM . BAGINDA AMAT MEMAHAMI KESULITAN YANG DIALAMI OLEH KELUARGA SI MANGSA .
 KETIKA BERADA DI KEDIAMAN ,BAPA MANGSA SEMPAT MENCERITAKAN HOBI MURNI ANAKNYA YANG SUKA MEMELIHARA HAIWAN SEHINGGA SANGGUP MEMBINA SEBUAH ZOO MINI YANG MENEMPATKAN PELBAGAI JENIS HAIWAN PELIHARAAN SI MANGSA SEPERTI KUCING, BURUNG , AYAM  DAN LAIN - LAIN LAGI .
 SIFAT MURNI ARWAH ADIK MOHD FARIS BIN MOHD SHUKOR DIPUJI KERANA SEBELUM AJALNYA YANG LEMAS DI SUNGAI TERSEBUT DIA YANG SANGGUP MEMBANTU SEPUPUNYA DARIPADA LEMAS BERKORBAN MENYELAMATKAN SEPUPUNYA HINGGA MENGORBANKAN NYAWANYA SENDIRI .MOGA ARWAH DI TEMPATKAN DALAM KALANGAN ORANG BERIMAN ..
 PIHAK SEKOLAH YANG TERDIRI DARIPADA PUAN PENGETUA & BARISAN GPK JUGA BERKESEMPATAN KE KEDIAMANNYA SEMASA SULTAN PAHANG MENCEMAR DULI  BAGI MEMBERIKAN  SOKONGAN MORAL .

Tag: #TAKZIAH2019