Sekolah Menengah Agama Maran

Infak Syawal SMA Maran

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Infak Syawal SMA Maran

"Dan bandingan orang-orang yang membelanjakan hartanya kerana mencari keredhaan Allah dan kerana meneguhkan (iman dan perasaan ikhlas) yang timbul dari jiwa mereka, adalah seperti sebuah kebun di tempat yang tinggi, yang ditimpa hujan lebat, lalu mengeluarkan hasilnya dua kali ganda. Kalau ia tidak ditimpa hujan lebat maka hujan renyai-renyai pun (cukup untuk menyiraminya). Dan (ingatlah), Allah sentiasa melihat akan apa yang kamu lakukan."

(Surah al-Baqarah: 265)

Bagi memberikan keceriaan kepada anak-anak pelajar dan keluarga pelajar asnaf, pihak sekolah membuka tabung sumbangan daripada guru-guru dan kakitangan.

Sumbangan boleh dalam bentuk *barangan atau duit*.

Barangan mestilah dalam bentuk makanan seperti biskut, gula, beras dan sebagainya. Barang tersebut boleh diletakkan dalam bakul yang disediakan di pejabat.

Sekiranya sumbangan dalam bentuk duit, duit tersebut akan ditukarkan dalam bentuk barang dan akan diagihkan pelajar asnaf. Sumbangan boleh disalurkan ke akaun:

PIBG SMA Maran
CIMB : 8005403048

dengan meletak *'Infak SMAM'* sebagai rujukan sumbangan. Tabung juga akan diletakkan di pejabat.

Guru-guru dan kakitangan boleh menyalurkan sumbangan selewat-lewatnya pada hari Rabu (27/4/2022). Edaran sumbangan akan dijalankan pada hari Jumaat (29/4/2022).

Terima kasih.

Tag: SMAM 2022 COVID-19