Sekolah Menengah Agama Maran

Berilmu, Beramal, Bertaqwa

Sembang Ameng Spring

Alhamdulillah, pada 20 Janiari 2018, seramai 30 pelajar putera dan 30 pelajar puteri SMAM telah dijemput untuk menghadiri satu sesi tazkirah maghrib yang diadakan di Masjid As-Syakirin Maran. Seusai solat Maghrib, sesi tazkirah yang disertai oleh 2 orang panel iaitu Ustaz Haji Ahmad Tarmizi Bin Abdul Rahman dan Saudara Ameng iaitu penyanyi kumpulan rock Spring telah bermula. Sesi santai ini menyaksikan Saudara Ameng Spring menceritakan liku-liku kehidupannya sehinggalah diberi hidayah oleh ALLAH untuk berubah. Sesi yang menarik ini diharapkan memberi tauladan dan motivasi kepada pelajar-pelajar SMAM khususnya untuk mengambil peluang belajar agama di sekolah dengan lebih serius untuk menjadi orang yang berjaya dunia dan akhirat. InsyaALLAH.

Tag: ameng spring SMAM 2018