Laman Web Rasmi Sekolah Menengah Agama Al-Itifaqiyyah Guai

28040 Temerloh Pahang Darul Makmur

BENGKEL TAHSIN AL QURAN SIJIL MENENGAH AGAMA 2017 ZON 3

Pada  4 sehingga 6 Ogos 2017 telah berlangsungnya Bengkel Tahsin Al Quran Sijil Menengah Agama (SMA) bagi Sekolah Menengah Agama Negeri Pahang Zon 3 Tahun 2017. Pada tahun ini, SMA Al Ittifaqiyyah Guai telah menjadi Tuan Rumah Zon 3 untuk bengkel tersebut. Sebanyak 6 buah sekolah yang mewakili zon 3 telah menyertai bengkel ini, iaitu SMA Chenor, SMA Al Wosto, SMA Al Khairiah, SMA Pelangai dan SMAR Darul Naim. Setiap sekolah telah menghantar 30 orang calon SMA ke bengkel tersebut. Tujuan bengkel ini diadakan adalah untuk pelajar-pelajar SMA yang kurang menguasai dalam bidang hafazan dan bertulis Al Quran. Bengkel selama 3 hari 2 malam ini telah dilaksanakan oleh 20 orang fasilitator yang dilantik bagi menjayakan program.

Tag: BENGKEL TAHSIN AL QURAN