Laman Web Rasmi Sekolah Menengah Agama Al-Itifaqiyyah Guai

28040 Temerloh Pahang Darul Makmur

HARI PENGUMUMAN KEPUTUSAN SIJIL MENENGAH AGAMA PAHANG TAHUN 2016

29 DISEMBER 2016

Keputusan peperiksaan sijil menengah agama Pahang 2016 telah diumumkan pada hari ini. Seramai 58 orang calon Sijil Menengah Agama SMA AL-ITTIFAQIYYAH GUAI, TEMERLOH telah mengambil keputusan mereka pada hari ini jam 10.00 pagi di Bilik Mesyuarat SMAIG.

Terdapat 12 orang pelajar mencatat  keputusan tertinggi dengan mendapat pangkat MUMTAZ (CEMERLANG) dalam peperiksaan SMA tahun 2016

1. AHMAD KHUSYAIRI BIN AHMAD ZAINI

2. IMRAN BIN ROHAIDI

3. MUHAMMAD AMIRUL BIN DARUS

4. MOHAMED AMIRUL AQIL BIN MUSTAFA

5. NAZMI FAIQ BIN ABDUL HADI

6. NOOR SYAFIAH BINTI AMRAH

7. NORAIN BINTI CHE AHMAD

8. NUR AAINAA NAJIHAH BINTI MOHAMAD RAZUAN

9. NUR FATIHAH BINTI HAPIDI

10. NUR FATEHAH BINTI MOHD NAIM

11. NURUL AAINA FARHANA BINTI NADZRI

12. UMMI SABRINA BINTI ROSLI

Manakala 13 orang pelajar mendapat pangkat JAYYID JIDDAN (SANGAT BAIK), 13 orang pelajar lagi mendapat pangkat JAYYID (BAIK), 11 orang pelajar memperoleh pangkat MAQBUL (LULUS) dan 8 orang memperoleh pangkat RASIB (GAGAL)

Tahniah diucapkan kepada semua pelajar yang berjaya memperolehi keputusan yang membanggakan. Sekalung penghargaan dan ucapan tahniah  diucapkan juga kepada semua guru mata pelajaran SMA kerana telah membimbing dan memberi tunjuk ajar kepada pelajar-pelajar sekalian. Diharapkan pelajar-pelajar dapat mengekalkan & meningkatkan prestasi cemerlang pada masa akan datang. Insya Allah.

Dilaporkan oleh : Nurul Athirah Izzaty Binti

Tag: Keputusan SMA 2016