Sekolah Menengah Agama Al-Maidah Addiniah

berilmu, beramal ,bertakwa,

MAJLIS SUKAN DAN ILMIAH (MASISUPA) PERINGKAT SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH AGAMA NEGERI PAHANG 2018

16 Mac 2018 - Jumaat - Majlis sukan dan ilmiah sekolah - sekolah Menengah agama negeri pahang diadakn pada setiap tahun. Tahun 2018 sekolah menengah Agama Al Maidah Addiniah Padang Tengku merupakan tuan Rumah kepada majlis ini.Majlis ini berlangsung selama empat hari bermula dari 17 (sabtu )mac hingga (20 mac) 2018. Pada jumat petang 16 mac sudah terdapat sekolah-sekolah Agama yang sudah tiba pada jam 4.00pm , antaranya Sma Rompin dan Sek Menegah Agama Al Atas.

17 Mac 2018 - Sabtu -pada jam 9.00pm merupakan majlis pembukaan yang telah dirasmikan oleh YB Mustapa bin hj Long selaku yang berhomat Adun Padang tengku.Majlis telah dihadiri oleh semua kontijen dari semua sekolah menegah agama pahang dan guru-guru.program pembukaan ini berakhir pada jam 11.00pm.
pada petang hari tersebut sudah bermula acara sukan padang iaitu bola sepak menengah yang bertempat pada lokasi padang Smk Seri lipis.

18 Mac 2018 -Ahad - Pada pagi ni bermula jam 8.00am bermula semua acara sukan dan ilmiah peringkat rendah, Menengah dan Tinggi.Majlis berlangsung dengan jayanya. Antara lokasi pertandingan bertempat di Sekolah Mengah Agama Al-Maidah bagi semua acara ilmiah,manakala acara khutbah bertempat di masjid Kampung Gua. Manakala acara padang bertempat di SMK seri Lipis dan IPG (institut Perguruan Tengku Ampuan Afzan Lipis bagi acara sepak Takraw ,bola tampar, bola sepak dan Memanah.

19 Mac 2018 - Isnin- Acara sukan dan ilmiah berjalan seperti di jadualkan.

20 Mac- selasa - majlis penutupan masisupa peringkat pusat telah bermula pada jam 9.00am di rasmikan oleh wakil Menteri Besar Pahang ( SYED IBRAHIM BIN SYED AHMAD) Exco agama Negeri pahang. Majlis penutupan berakhir pada jam 12.00pm.

Tag: #2018