Sekolah Menengah Agama Al-Falah Batu Talam

TEL & FAKS 09-3697677

KEMASUKAN TINGKATAN 1 SMA AL-FALAH BATU TALAM RAUB PAHANG BAGI 2019

Permohonan Masuk Belajar Ke Tingkatan Satu Tahun 2019 Di Sekolah Menengah Agama Al Falah Batu Talam, Raub.

"BIOR MENYESAL MOHON DARIPADA MENYESAL TIDAK MEMOHON"

Untuk ibu bapa yang ada anak bersekolah di tahun enam. Kami mempelawa tuan/puan yang dihormati memasuki pendaftaran online permohonan kemasukan ke Tingkatan Satu sekolah SMAN JAIP seperti ketetapan berikut:

#10 hb OGOS 2018 : #BUKA #PERMOHONAN ONLINE

#15 SEPTEMBER 2018 : #TUTUP PERMOHONAN ONLINE

#35 HARI SAHAJA TEMPOH PERMOHONAN DIBUKA.

#TIADA
CALON TEMU UJI SECARA WALK IN

SYARAT MESTI:

#WARGA
NEGARA SAHAJA

#UMUR
13 TAHUN PADA JANUARI 2019

# MENGAMBIL UPKK

#ADA
KEPUTUSAN PERCUBAAN UPSR 2018

Sila daftar online dan ketik sekolah pilihan di Sekolah Menengah Agama Al Falah Batu Talam, Raub.

SMA Al Falah Batu Talam Raub adalah sekolah bantuan penuh kerajaan Pahang di bawah tadbiran Jabatan Agama Islam Pahang.

Sepanjang persekolahan di tingkatan satu hingga lima, pelajar didedahkan pengamalan :
 i. Kurikulum Standard Sekolah Menengah @ KSSM yang diluluskan Kementerian Pendidikan Malaysia
 ii. Kurikulum Nizam Bouth Al Azhar yang dilulus Jawatan Kuasa Pendidikan Islam MUIP
 iii. Program hafazan Al Quran.

Pelajar juga dilihatkan dalam aktiviti kokurikulum melibatkan :
 i. Sukan dan permainan
 ii. Kelab dan persatuan
 iii. Pasukan beruniform.
Aktiviti ini dijalankan pada peringkat sekolah, zon, negeri dan kebangsaan.

Pelajar didedahkan kepada program bina insan yang berteraskan pengajaran dan pengamalan Islam dalam kehidupan.

"BUATLAH PILIHAN YANG TERBAIK UNTUK SEORANG ANAK YANG NANTI DIHARAP MENJADI TUNJANG KELUARGA"

PERMOHONAN SELEPAS TARIKH TUTUP TIDAK AKAN DILAYAN.

Tag: #kemasukan