Sekolah Menengah Agama Al-Maidah Addiniah

berilmu, beramal ,bertakwa,

program pengungsian bangunan dan simulasi kebakaran

ISNIN- 25 JUN 2018 - Pihak sekolah telah mengadakan program tahunan sebagai persedian kepada seluruh warga SMAPT dalam menangani sebarang kejadian yang tidak di ingini berlaku pada bila-bila masa sahaja dapat di tangani dengan baik dan cemerlang tanpa sebarang kecelakaan berlaku. Dengan latihan sebegini akan dapat menyelamatkan banyak nyawa sekira berlaku kebakaran dan lain-lain hal.

kehadiran pihak bomba seramai 3 orang encik ariffah , encik azan dan encik Dzulkiplie pada jam 9.30 pagi dan bermulalah latihan pengungsian bangunan. Masa yang telah di ambil oleh warga smapt dalam 4 minit dan merupakan jumlah yang melebihi dari tempoh sebenar selama dibawah 3 minit.Moga pihak warga smapt dapat mengubah sikap supaya lebih menepati masa lebih dari 3 minit.

Program ini sangat membantu kepada pihak sekolah dan seluruh warga untuk persedian kepada semua pihak. semoga program ini dapat dikekalkan pada masa akan datang untuk kebaikan semua.terima kasih kepada pihak pegawai bomba kuala lipis telah sudi hadir memberi taklimat dan tunjuk ajar kepada pihak warga sekolah smapt.

Tag: #2018