Sekolah Menengah Agama Chenor

28100 Chenor, Maran, Pahang

KENYATAAN : TIADA KEWAJIPAN MENJALANI RTK / SWAB TEST BAGI PELAJAR DARI ZON MERAH

Assalamualaikum . Satu kenyataan dari aplikasi Whatsapp yang disebarkan semalam mengenai kewajipan pelajar yang akan kembali ke sekolah pada minggu hadapan dari zon merah untuk menjalani RTK / Swab test  di klinik kesihatan yang terdekat adalah kurang tepat dan tidak sahih.

Buat masa ini , tiada arahan tertentu yang dikeluarkan dari pihak berwajib untuk menjalani ujian tersebut kecuali individu yang benar benar melakukan contact rapat dengan pesakit COVID-19 dan yang mempunyai gejala sahaja.

Pihak kami memohon maaf atas kesilapan penyebaran berita tersebut. Pihak sekolah juga menasihati agar para pelajar dan ibu bapa agar sentiasa mengikuti perkembangan dan arahan semasa serta sentiasa berhubung dengan pihak sekolah untuk maklumat lebih tepat.

Sekian. Terima kasih

Tag: KENYATAAN