PENGURUSAN MAKANAN HALAL DAN PENYEMBELIHAN DALAM ISLAM
Tarikh : 14 November 2018
Hari : Rabu
Masa : 8.00am – 10.20pm
Anjuran : Penyelaras Tingkatan 6
Sasaran : Pelajar STAM
Tempat : Bilik Media 2
Hari : Rabu
Masa : 8.00am – 10.20pm
Anjuran : Penyelaras Tingkatan 6
Sasaran : Pelajar STAM
Tempat : Bilik Media 2
Tajuk Ceramah 1 : Pengurusan Makanan Halal Dalam Islam
Penceramah : Ustaz Noridhuan bin Abdul Manan
: KPP Bahagian Pengurusan Halal JAIP
Tajuk Ceramah 2 : Penyembelihan Dalam Islam
Penceramah : Ustaz Muhammad Haizat bin Hamad :
: KPP Bahagian Pengurusan Halal JAIP
Tajuk Ceramah 2 : Penyembelihan Dalam Islam
Penceramah : Ustaz Muhammad Haizat bin Hamad :
Objektif Program :
- Mengenal pasti makanan halal dan haram menurut Islam.
- Mengenal pasti kepentingan makanan halal.
- Mengetahui rukun-rukun dan syarat-syarat sembelihan
- Memberi kefahaman kepada peserta mengenai konsep halal dan haram dari sudut Islam.
- Memantapkan kefahaman kepada peserta mengenai penyembelihan menurut konsep halalan toyyiban.
0 komen