Sekolah Menengah Agama Al-Khairiah Temerloh

" Ilmu Suluh Hidup"

PENGURUSAN MAKANAN HALAL DAN PENYEMBELIHAN DALAM ISLAM

Tarikh       : 14 November 2018
Hari           : Rabu
Masa        : 8.00am – 10.20pm
Anjuran   : Penyelaras Tingkatan 6
Sasaran  : Pelajar STAM
Tempat     : Bilik Media 2

Tajuk Ceramah 1 : Pengurusan Makanan Halal Dalam Islam
Penceramah        : Ustaz Noridhuan bin Abdul Manan
                               : KPP Bahagian Pengurusan Halal JAIP

Tajuk Ceramah 2  : Penyembelihan Dalam Islam
 Penceramah        : Ustaz Muhammad Haizat bin Hamad                             :

Objektif Program
  • Mengenal pasti makanan halal dan haram menurut Islam. 
  • Mengenal pasti kepentingan makanan halal. 
  • Mengetahui rukun-rukun dan syarat-syarat sembelihan 
  • Memberi kefahaman kepada peserta mengenai konsep halal dan haram dari sudut Islam. 
  • Memantapkan kefahaman kepada peserta mengenai penyembelihan menurut konsep halalan toyyiban.

Tag: 2018 Aktiviti

0 komen

Sila berikan komen anda di sini