Sekolah Menengah Agama Al-Khairiah Temerloh

" Ilmu Suluh Hidup"

BANTUAN AWAL PERSEKOLAHAN 2018

SMAKT – Seramai 398 orang pelajar yang isi pendapatan penjaga dibawah RM1500 telahpun menerima bantuan awal persekolahan pada 8 Jun 2018 (Jumaat) yang lalu di Dataran Al-Muttaqin SMAKT. Majlis ini telah berlangsung seawal jam 8.00 pagi.

Bantuan ini adalah di bawah tajaan JAKIM dan telah disampaikan oleh Puan Afidah binti Zakaria, Penolong Pegawai Kanan Unit Naziran, Bahagian Pendidikan JAIP.

Semoga skim bantuan ini akan diteruskan untuk setiap tahun bagi pelajar yang layak, ini kerana ia dapat membantu meringankan bebanan para ibu bapa atau pelajar itu sendiri memandangkan kos sara hidup yang semakin meningkat saban hari. Ia juga dilihat sebagai pemangkin kepada para pelajar agar sentiasa bersemangat untuk meneruskan pelajaran dengan adanya bantuan yang telah diberikan.

Tag: 2018 smakt