Sekolah Menengah Agama Al-Khairiah Temerloh

" Ilmu Suluh Hidup"

SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN 2018

SMAKT - Peperiksaan Pertengahan Tahun 2018 bagi semua pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 5 SMAKT khususnya dan SMAN amnya, sedang berlangsung bermula dari tarikh 14 Mei 2018 (Isnin) dan akan berakhir pada 27 Jun 2018 (Rabu) mengikut jadual yang telah ditetapkan oleh JAIP.

Dengan ini pihak sekolah ingin mengucapkan selamat maju jaya, jawablah dengan tenang dan semoga beroleh pencapaian yang cemerlang di dunia dan di akhirat.

انْفِرُوا خِفَافًا وَثِقَالًا وَجَاهِدُوا بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ

Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang ke jalan Allah), samada dengan keadaan ringan (mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab) dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui.       ( At-Taubah :41)

Tag: 2018 Peperiksaan Kurikulum