Sekolah Menengah Agama Al-Ihsan

Selangkah Di Hadapan

LENSA SEKOLAH | PELANCARAN BUKU MUFRADATI

KUANTAN - Satu pelancaran buku telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia Ustaz Ahmad Fared Bin Mohd Din, Pensyarah Kolej Yayasan Pahang mengenai bagaimana seorang pelajar mampu menguasai bahasa arab dengan berkesan yang mana merupakan tajuk kajian thesis Master beliau. Buku yang diperkenalkan ialah ' Mufradati (Kosa kata-ku) '. Melalui buku ini, para pelajar mampu menguasai kosa kata bahasa arab dengan pantas mengikut situasi dan konteks perkataan tersebut digunakan. Hal ini demikian kerana buku tersebut menyediakan ruangan kepada pelajar untuk menulis dan membina perkataan baru disamping dapat membina ayat baru berdasarkan kepada perkataan tersebut. Semoga dengan pelancaran buku Mufradati dapat membantu para pelajar dalam menguasai bahasa arab dengan lebih berkesan.

Tag: AKADEMIK ARABIC 2018