BAKAT PELAJAR DICUNGKIL MELALUI PEMBELAJARAN ALAF KE - 21

SMA AL –ATTAS , 3 MAC 2018 – Pembelajaran alaf ke – 21 sememangnya menjadikan satu pengalaman berguna  buat guru mahupun para pelajar . Pelbagai teknik diketengahkan agar lebih berpusatkan kepada murid ,hal ini demikaian kerana dapat menjadikan pelajar lebih kreatif malahan berdaya saing dalam sesuatu hal .Baru  - baru ini cikgu Hafizah Binti Omar selaku guru yang mengajar RBT ( REKA BENTUK TEKNOLOGI )  dapat menonjolkan pelbagai bakat terpendam melalui hasil karya para pelajarnya .

Dengan menggunakan pelbagai bahan beberapa unit replika rumah telah dibina oleh para pelajar yang terdiri daripada pelajar tingkatan 1 . Hasilnya sangat menakjubkan malahan mendapat pujian daripada guru yang melihat replika yang telah dihantar oleh pelajarnya . Melalui pembelajaran alaf ke – 21 sedikit sebanyak  dapat mencungkil bakat yang dimiliki oleh sesetengah daripada mereka .

Tag: #ALAF21