Makluman: Persedian Sains SPM 2020 - Video Pembelajaran Sains Tingkatan 5 KBSM 2020 topik 6 - TEKNOLOGI & PENGELUARAN MAKANAN

    Oleh kerana tempoh PKP telah dipanjangkan sehingga 28 April 2020, maka di sini telah disediakan video untuk pembelajaran Sains SPM 2020. Jadi walaupun kelas tidak dapat dijalankan seperti biasa, pelajar-pelajar tetap boleh meneruskan pembelajaran Sains mereka sebagai persediaan untuk SPM 2020. Diharapkan semua pelajar akan dapat memanfaatkan video-video yang disediakan ini. Apabila sekolah dibuka semula nanti, kelas akan diteruskan dengan menjawab soalan-soalan latihan untuk SPM. InsyaALLAH.

SAINS TINGKATAN 5 SAINS KBSM TOPIK 6 - TEKNOLOGI & PENGELUARAN MAKANAN
 
001 Tg 5 Topik 6 teknologi & pengeluaran makanan - subtopik 6.1 analisis cara dan bahan yang digunakan dalam teknologi makanan (bahagian 1 )
https://www.youtube.com/watch?v=PV1hN62BWys

002 Tg 5 Topik 6  teknologi & pengeluaran makanan - subtopik 6.1 analisis cara dan bahan yang digunakan dalam teknologi makanan (bahagian 2 )
https://youtu.be/NkBpal3HiH0

003 Tg 5 Topik 6   teknologi & pengeluaran makanan - subtopik 6.1 analisis cara dan bahan yang digunakan dalam teknologi makanan (bahagian 3 )
https://youtu.be/pQ04edIEKGU

004 Tg 5 Topik 6 teknologi & pengeluaran makanan - subtopik 6.1 analisis cara dan bahan yang digunakan dalam teknologi makanan (bahagian 4 )
https://www.youtube.com/watch?v=l8-HPVP2rig

005 Tg 5 Topik 6 teknologi & pengeluaran makanan - subtopik 6.2 menganalisis cara untuk meningkatkan pengeluaran makanan
https://www.youtube.com/watch?v=lxoZ3OWTjeE

006 Tg 5 Topik 6 teknologi & pengeluaran makanan - subtopik 6.3 mengamalkan pemikiran kritikal dan analitikan dalam memilih makanan terproses
https://youtu.be/1UbIjY3_1Vw

    Selamat belajar dan selamat bercuti PKP #stayhome #staysafe

Tag: PKP kelas online SMAM 2020